Weblapkészítés

weblapkészítés, honlap ill. weboldal készítés és ezzel kapcsolatos írásaink

A weblapkészítés alapjairól laikusoknak

A vállalkozások vezetőinek általában nem a weblapkészítés a szakterületük, ezért megpróbáltuk összefoglalni számukra a céges honlapkészítés rejtelmeivel kapcsolatos tanácsainkat. További hivatkozásokat is találhat itt a weblapkészítés különböző területeivel kapcsolatosan.

A webdesign hatása a keresőoptimalizálás eredményeire

Minden egyes web site egyedi kihívásokkal néz szembe, amikor a keresőkben szeretne jó helyezéseket elérni, legyen szó akár egy 3 lapos, egyetlen termék ismertetésére szolgáló mini site-ról, vagy akár egy több száz oldalas adatbázis alapján generált céges honlapról. Mégis van néhány közös szempont, amit minden esetben érdemes megfontolni a webdesign kialakítása vagy módosítása során.

WordPress bővítmények üzleti oldalak számára

A WordPress nagyon jó alapot nyújt ahhoz, hogy saját magad menedzseld a weboldalad. A telepítést követően már számtalan eszköz áll rendelkezésedre, például elkezdheted összerakni az aloldalakat, bejegyzéseket írhatsz, vagy tartalmat tölthetsz fel. A WordPress sokoldalúsága viszont a bővítmények használatát követően mutatkozik csak meg igazán.

10 tipp a tökéletes űrlap megtervezéséhez

Jóformán minden weboldalon találunk űrlapokat (angolul form), hiszen ez az egyik legpraktikusabb eszköz arra, hogy látogatóid fel tudják venni cégeddel a kapcsolatot, hírlevélre tudjanak feliratkozni vagy éppen terméket, szolgáltatást tudjanak megrendelni.
Mivel az űrlap egy sikeres vevő meggyőzés utolsó lépéseként magát a konverziót valósítja meg, ezért kulcsfontosságú, hogy megfelelően nézzen ki és hibátlanul működjön. Ennek ellenére nagyon sok weboldalon azt látom, hogy nem fordítanak megfelelő figyelmet a kialakítására.

Képek optimalizálása az Internetre

Ha a weblapunk nem tölthető le 10-15 másodperc alatt, látogatóink jelentős része továbbkattint, még mielőtt weblapunk megjelenhetett volna a képernyőjén. A weblapok méretének legnagyobb részét a képek alkotják, ezért fontos a képek optimalizálása.

Hogyan írjuk meg a weblap szövegét úgy, hogy a látogatók elolvassák?

Az Internet használók elenyésző százaléka olvassa el a weblapokat, inkább csak átfut a szemük az oldalakon, az első bekezdésekből egy-két kifejezést megragadva. Mégis van néhány szempont, amit figyelembe véve javíthatjuk a weblap olvasottságát.

Hogyan lehet egyedi ikonja weblapunknak? - avagy a favicon.ico-ról

Bizonyára sokan észrevették már, hogy a böngészőben elég sok weblapnak az alapértelmezett weblap ikon helyett egyéni ikonja van.

Mi magunk is elérhetjük, hogy egy weboldal egyedi saját ikonnal rendelkezzen, ha a weblap forráskódjában elhelyezzük az alábbi hivatkozást:

HTML szabványú oldal esetén:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">

XHTML szabványú weblap esetén:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />

Pages