Web hosting

tárhely szolgáltatás

A web hosting szolgáltatásokról

Ha elkészítettük az Internetre szánt weboldalainkat, szükségünk lesz egy Internet kapcsolattal rendelkező számítógépre, ami válaszol a felhasználók oldallekéréseire. A helyi hálózatokon belül erre a célra akár saját gépünk is megfelel, ha mindig be van kapcsolva, amikor szükség van rá. Az esetek túlnyomó többségében az Internetre szánt weblapok kiszolgálására egy folyamatosan elérhető, állandó Internet kapcsolattal rendelkező szerver, az internetes terminológia szerint: host (jelentése: házigazda, vendéglátó) üzembeállítása célravezető. Ennek a szolgáltatásnak az elnevezése angolul a web hosting. A magyarul elterjedt megnevezések: web tárhely, web szerver, stb.

A web hosting szolgáltatók számos üzleti modellt dolgoztak ki, melyek közül az alábbi bevált modellek terjedtek el széles körben:

Web hosting árak

Az alábbi táblázat összefoglalja web hosting szolgáltatásunk tartalmát és a hozzá kapcsolódó költségeket. A táblázat alatt további részletezéseket is talál az egyes díjtételekről és a web hosting csomagokról.

A web hosting csak a szerver hátteret biztosítja weblapjai elhelyezéséhez. Ha érdekli a teljeskörű webes jelenlét szolgáltatásunk, tekintse meg kedvezményes weblap csomag ajánlatainkat is!