Ingyenes HTML META TAG generátor

A Meta Tag-ek a HTML dokumentumok fejrészében helyezhetőek el, a <HEAD> és </HEAD> Tag-ek között. A Meta Tag-ek nem jelennek meg a böngészőkben, csak a programok és a keresők számára hordoznak információkat az adott dokumentumról. Nem minden kereső használ minden Meta Tag-et. Az oldal alján magyarázattal szolgálunk az egyes Meta Tag-ekről és javaslatot adunk, hogy mivel érdemes kitölteni a Meta Tag Generátor egyes mezőit, hogy létrehozza saját Meta Tag-jeit.

Weblap
címe

magyarázat
Weblap
leírása

magyarázat
Kulcsszavak
magyarázat
Robotok
magyarázat
Visszatérés
magyarázat
Szerző
magyarázat
Copyright
magyarázat
Célközönség
magyarázat
Nyelv
magyarázat
Kódlap
magyarázat
Besorolás
magyarázat

META TAG magyarázat

 • Cím / Title Tag – valójában nem Meta Tag, de mivel a kereső optimalizálás szempontjából döntő fontosságú, hogy minden oldalunk egyedi címsorral rendelkezzen, és a Title Tag is a HEAD szakaszban kap helyet, ezért fontosnak tartottuk, hogy mégis szerepeljen a Fabio Meta Tag Generátor mezői között. Minél több kulcsszó szerepeljen, lehetőleg ragozatlan formában a Title Tag-ben, de egyúttal igyekezzünk tömören megfogalmazni, hogy miről szól az adott oldalunk.
 • Leírás / Description Meta Tag – Gyakran ennek a Meta Tag-nek az értéke jelenik meg a keresők találati oldalain az oldalunk címe alatti részletezésnél. Adjunk meg 2-3 értelmes mondatot, ami jól leírja, hogy mivel foglalkozik az adott oldal. Érdemes 300 karakter körül limitálni a Description Meta Tag hosszát.
 • Kulcsszavak / Keywords Meta Tag – kulcsszavak, vagy inkább kulcs kifejezések a weboldal témájára vonatkozóan. A fontosságuk szerinti sorrendben soroljuk fel őket, a legfontosabbal kezdve, egymástól vesszővel elválasztva. A Keywords Meta Tag hosszát érdemes 255 karakter alatt tartani. A Keywords értékét a nagyobb keresők figyelmen kívül hagyják tapasztalatunk szerint, de néhány kisebb kereső továbbra is figyelembe veszi, ezért használatát ne hagyjuk el.
 • Robotok / Robots Meta Tag – Ez a Meta Tag arra szolgál, hogy a kereső robotok számára megmondja, hogy hogyan indexeljék a weblapunkat. Az index azt jelenti, hogy vegyék fel az oldalunkat az adatbázisukba, a noindex pedig azt, hogy ne. A follow azt jelenti, hogy kövessék az oldalon található hivatkozásokat, a nofollow pedig azt, hogy ne lépjenek tovább a linkeken.
  Szinte mindig az index, follow kombinációt kell használnunk, hogy oldalunk és a további oldalak is bekerüljenek a keresők adatbázisába. Ez az alapértelmezés is, ha nem adjuk meg, akkor ez lesz érvényben, ezért ez a meta tag el is hagyható.
 • Visszatérés / Revisit-After Meta Tag – Ez a Meta Tag mondja meg, hogy milyen gyakran szeretnénk újraindexeltetni az oldalunkat. A szerint állítsuk be, hogy milyen gyakran frissítjük az adott oldalt. Nem sok kereső veszi figyelembe, de használata nem árt ezeknél sem.
 • Szerző / Author Meta Tag – Adjuk meg itt az oldal szerzőjének a nevét.
 • Szerzői jogok / Copyright Meta Tag – Itt adhatjuk meg a szerzői jogi információkat az oldallal kapcsolatban.
 • Célközönség / Distribution Meta Tag – Válasszuk ki, hogy helyi, vagy globális célközönségnek szánjuk-e oldalunkat. A lokális keresések egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert napjainkban, ezért használata hasznos lehet.
 • Nyelv / Language Meta Tag – Válasszuk ki az oldalunk nyelvét. A HTML dokumentum nyelvének megadása döntő fontosságú a kereső optimalizálás szempontjából, ugyanis egyre többen használják az adott nyelv szerinti keresés lehetőségét. Ha nem adjuk meg például, hogy az oldalunk szövege magyar, akkor az alapértelmezés szerint angolnak fogják tekinteni a keresők.
 • Kódlap / Content Type Meta Tag – Válasszuk ki a html dokumentum mentéséhez használt kódlapot. Ha Windows szerkesztőt használunk, akkor az esetek döntő többségében a Windows Közép-Európai kódlapja eredményezi, hogy a speciális ékezetes magyar karakterek megfelelően megjelenjenek.
 • Besorolás / Rating Meta Tag – Válasszuk ki, hogy milyen célközönségnek szánjuk oldalainkat. A rating meta tag támogatottsága nem egységes a keresőkben és a böngészőkben, de használata nem árt.

Tartalmi kategóriák: