Nem érdemes trükközni a kereső optimalizálás során - a BMW pórul járt

A kereső optimalizálás - mint minden más üzlet - csak tisztességesen működhet hosszútávon eredményesen. Erre láthattunk intő példát, mely a világhírű BMW német nyelvű oldalaival esett meg.

2006. február 4-én Matt Cutts, a Google szakemberének a kereső optimalizálás témájában íródott blogján látott napvilágot, hogy a Google eltávolította adatbázisából a német autógyártó weblapjait mert nem megengedett technikákat alkalmaztak a kereső optimalizálás során.

A Google ajánlásaiban (melyek itt olvashatóak: http://www.google.com/webmasters/guidelines.html) egyértelműen tiltott, hogy a kereső robotoknak más tartalmat adjon vissza a web kiszolgáló, mint a többi felhasználónak.

Matt Cutts blogjában egyértelműen megfogalmazásra kerül, hogy a Google figyelme, a hasonló visszaéleseket megakadályozandó, az angoltól eltérő nyelvet használó site-okra is kiterjed, sőt fokozott ellenőrzésre szánták el magukat a nemzeti oldalak esetében is.

Matt Cutts blogja itt olvasható: http://www.mattcutts.com/blog/

A témával bőven foglalkozott a magyar szaksajtó is. Ezek közül olvasásra ajánlom az Index cikkét: http://index.hu/tech/net/bmw5396/

Tartalmi kategóriák: