Stílusok és VBA Macro projekt komponensek másolása Word sablonok között

A stílusok használata az egyik leghasznosabb funkciója a Microsoft Word programnak, ha automatizálni szeretnénk a formázási feladatokat és struktúrált megjelenést akarunk adni a dokumentumainknak. A stílusok másolhatóak egyik sablonból, illetve dokumentumból a másikba. Ehhez az Organiser ablakot kell használnunk, ami kicsit nehezen elérhetővé vált az újabb verziókban.

Az Organiser ablak megnyitása:

1. Válasszuk ki a Home ribbont (ha esetleg nem ez lenne megnyitva).
2. A stílus csoportban (Styles) kattintsunk a csoport jobb alsó sarkában található átlós nyil ikonra. Ugyanez az ablak (Styles) megnyitható a Ctrl-Alt-Shift-S gyorsbillentyű kombinációval is.
3. A megnyílt ablakban (Styles task pane) az alsó sorban található gombok közül kattintsunk a Manage Styles gombra (A betű zöld pipával).
4. A Manage Styles ablakban, az alsó sorban található Import/Export... gombra kattintva tudjuk megnyitni az Organiser ablakot.

Az Organiser ablakban lehetőségünk van tetszőleges két sablon vagy dokumentum között stílusokat és VBA Projekt komponenseket (VBA kódot, és űrlapokat) másolni. Ha kijelölünk elemeket a jobb vagy a bal oldali listában (használhatjuk a Shift és a Ctrl gombokat a szokásos módon egyszerre több elemet kijelölni), utána Copy gombbal másolhatjuk őket a másik oldalra. (Illetve itt lehet őket törölni vagy átnevezni is.)